242 évnyi Vas megyei átlagkeresettel egyenlő a két új szobor ára

242 évnyi Vas megyei átlagkeresettel egyenlő a két új szobor ára

Szóval, ha valaki azt hinné, hogy az Orbán-kormány összes pénzét elvitte a kialakult válsághelyzet, az borzasztóan nagyot téved. Van ott pénz, aggodalomra semmi ok. 

Szórják is, rendesen. Csak nem az országra, a településekre és a lakosokra, hanem stadionokra és luxusvillákra. Ja, most meg giccses szobrokra. 

Hazánkban ugyanis új fejezete nyílik a fideszes pofátlanságnak. 

667 millió forintért vásárol a Magyar Nemzeti Bank két kortárs szobrot. Az egyiket a köztéren, a Krisztinavárosban, a Vérmező oldalában, a Magyar Telekom egykori, a jegybankhoz került székháza előtt állítják fel, míg a másikat odabent, az irodaház jókora aulájában a mennyezet alá tervezik felfüggeszteni.

Az egymással harcoló medve-bika párosért 197 milliót pengeti ki az MNB.

A köztéri szobor tízméteres talapzaton álló, 3-4 méter magas figurákat jelent, a gyakori motívum pedig a tőzsdei emelkedést és esést szimbolizálja.

A másik alkotás 470 millióba kerül.

Ennek témája egy harmincméteres, gigantikus ezüst pénzfelhőből kiugró kilenc aranyszínű oroszlán lesz, valószínűleg a megalománia és a közpénzből költés emlékműve. Ez azért kissé irónikus. 

Körülbelül ennyibe fájt a Kossuth tér felújításakor újraöntetett, óriási méretű, bronz domborművekkel díszített hatalmas kő talapzaton álló Andrássy Gyula-lovasszobor.

A köztéri megrendelésekből meggazdagodott Dante Birodalom Kft-nek, Szőke cégének öt év alatt sikerült ekkora bevételre szert tennie. 

A jegybanki tulajdonban lévő MNB-Ingatlan Kft. külön kérte a Közbeszerzési Hatóságot, hogy verseny nélkül ennek a cégnek adhassák a megbízást, mivel a szobrok olyan egyedi művészeti alkotások, amiket csak meghatározott gazdasági szereplő szállíthat le - olvasható a G7 cikkében. 
Értjük mi, hogy kultúra, művészet meg minden, de ha ilyen brutális összeget fizet az állam két szoborért, Vas megyében miért csak 229.475.- forint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók kedvezmények nélküli nettó átlagkeresete?

Ez pontosan azt jelenti, hogy 2907 havi átlagbért fizetnek ki a fideszes szobrászoknak a vizuális szennyezésért.

Egy, a megyében élő, átlagkeresettel rendelkező magyar polgár 242 év alatt tudná összegyűjteni azt az összeget, amit az undorító kormányunk két szoborért kipenget. 

Mit se számít, hogy mennyien élnek az utcán, ki maradt munkahely nélkül, kinek van veszélyben a megélhetése vagy ki az, aki nem tudja időben kifizetni a rezsit. Lesz legalább két többszázmilliós szobrunk, amiknek a látványa majd biztos étel lesz az éhezőknek, munka a munkanélkülieknek.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

20000 forintot vesz el Orbán minden budapestitől

A kormánypártok olyan költségvetést fogadtak el, ami bevezeti a Budapest-adót, minden egyes budapestitől elvesz évente 20 ezer forintot. Súlyos sarccal sújtották az önkormányzatokat - írja oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.07.03

Rabszolgák leszünk: heti 7 nap munka, havi 1 szabadnap

A vészhelyzet lejárta után is marad a rabszolgatörvény, továbbfejlesztett verzióban. A Fidesz látástól jövő Mikulásig dolgoztatná a magyarokat.