118 évnyi Vas megyei átlagkeresetbe kerül Matolcsy két hülye szobra

118 évnyi Vas megyei átlagkeresetbe kerül Matolcsy két hülye szobra

Még, hogy válsághelyzet! A vámpírkromány újabb, többszázmilliós szobrokat vásárolt. 

Baromira kellett az Orbán-kormánynak az önkormányzatok gépjárműadója, hogy aztán nettó 326,5 millió forintot fizessen ki a Magyar Nemzeti Bank ingatlanos cége két grandiózus szoborért.

Nem, nem viccelünk. Sajnos. 

A két giccses szobor az egykori Postapalotát díszíti majd a budai Krisztina körúton. Az 'Arany Dinamikája' elnevezésű szoborért nettó 127 milliót perkálnak az adófizetők, a 'Csodaszarvas'-ért pedig nettó 199,5 millió forintot. A hazai fideszes pofátlanság ismét egy újabb szintre emelkedik.

Minő érdekes, hogy a kulturális műveket Szőke Gábor Miklós - aki közpénzekből már durván meggazdagodott - cége, a Dante Birodalom Kft. készítheti el. Jól sejtitek, pont ugyanaz a társaság amelyiktől nemrég másik két szobrot is rendelt csaknem 700 millió forintért a Matolcsy György vezette jegybank tulajdonában álló cég.

Értjük mi, hogy kultúra, művészet meg minden, de ha ilyen brutális összeget fizet az állam két szoborért, Vas megyében miért csak 229.475.- forint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók kedvezmények nélküli nettó átlagkeresete?

Ez pontosan azt jelenti, hogy 1420 havi átlagbért fizetnek ki a fideszes szobrászoknak a vizuális szennyezésért.

Egy, a megyében élő, átlagkeresettel rendelkező magyar polgár 118 év alatt tudná összegyűjteni azt az összeget, amit az undorító kormányunk két szoborért kipenget. Úgy néz ki, a válsághelyzet még sem ütött akkora lyukat az Orbán-kormány mocskos gazdaságán.

Mit se számít, hogy mennyien élnek az utcán, ki maradt munkahely nélkül, kinek van veszélyben a megélhetése vagy ki az, aki nem tudja időben kifizetni a rezsit. Lesz legalább ÚJABB két többszázmilliós szobrunk, amiknek a látványa majd biztos étel lesz az éhezőknek, munka a munkanélkülieknek.

via

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.23

Koronavírus: már 344 aktív koronavírus-fertőzött van Vas megyében

Másfajta védekezési stratégiát vetnek be, ugyanis az országos tisztifőorvos szerint a járvány második hullámának a természete eltér az elsőtől.

  • 2020.09.15

Hét osztály került karanténba egy szombathelyi iskolában

A koronavírus második hulláma valóban megérkezett. Szombathelyen a Derkovits Gyula Általános Iskola egyik pedagógusának lett pozitív a koronavírus-tesztje.

  • 2020.09.08

Vas megyében is nőtt a koronavírus fertőzés az elmúlt egy hétben: friss adatok

9304 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma hazánkban.