Kaleta és még 5 fideszes, aki börtönt érdemelne

Kaleta és még 5 fideszes, aki börtönt érdemelne

Összeszedtük azt az 5 Orbán-csicskát, aki a pedofilügyben hírhedté vált Kaletához hasonlóan túl olcsón megúszott eddig mindent. Van ott még bőven, ahonnan Kaleta kibukott. Szerintünk ezeknek cellában a helye!

Orbán és bandájának tagjai valahogy mindig olcsón megúsznak mindenféle elszámoltatást. Ez elsősorban természetesen Polt Péter miatt van így.

A fideszesek érinthetetlenségére a legfrissebb és egyik legidegesítőbb példa Kaleta Gábor volt perui nagykövet pedofilügye. Kaleta ugyanis megúszta egy évnyi felfüggesztettel és egy kis pénzbírsággal.

Ennek apropóján összeszedtünk néhány fideszes politikust, akikre szerintünk Kaletával együtt ráférne pár év cellamagány.

1: A fideszes ingatlancápa, Rogán Antal

Ki mással is kezdhetnénk listánkat, mint a Rogán-féle belvárosi ingatlanmaffiával.

Polgármestersége alatt iszonyatos sebességgel értékesítette az ingatlanjait az V. kerület. Áron alul. A kerület ingatlanprivatizációs gyakorlatát Juhász Péter kezdte el nyilvánosságra hozni. Nagy port is kavartak az esetek. 

Ipari méretekben talicskázták ki a közpénzt az önkormányzati ingatlan eladásokon keresztül. És mi lett érte a büntetése? Az, hogy előléptették a miniszterelnök kabinetfőnökévé.

Ráadásul az azóta már magányos propagandaminiszternek a mai napig furcsa ingatlanügyei vannak.

2. A kokós, Borkai Zsolt

Ma már e név hallatán mindenkinek a "luxus, kurvák és kokain" hármas jut eszébe. De valahogy az elszámoltatás az ő nevénél sem jut eszünkbe. Nem is véletlenül. Borkai még mindig nem felelt a tetteiért, de a rendőrség egyszer kihallgatta. Ennél többre ennél a Fidesz-csicskánál sem futotta sajnos. 

3. A maffiózó, Simonka György

Ő az a politikus, aki már annyira túltolta, hogy bíróság elé került. Pedig ez nagyon nem szokás Orbánéknál. Persze azért még az ügyei ellenére sem érte semmiféle szankció a Fidesz frakcióban. 

Hazánk egyik legnagyobb maffiaperének vádlottját olyan sok pontban vádolják, hogy azt napestig sorolhatnánk. A lényeg az, hogy kétrendbeli, felbujtóként, bűnszervezetben elkövetett különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette az egyik. A többi vádpontról itt írtunk:

Ja és arról még nem is beszéltünk, hogy a fideszes maffiózó családja évente több tízmillió forintot keres a trafikokkal. Ugyanis 11 dohánybolt landolt a rokonoknál.

Bár a vele kapcsolatos büntetőügy majd csak 2023-2024-ben zárulhat le jogerősen. De az akkor is kiemelendő, hogy a gigaper vége az lehet, hogy Orbán haverja 32 társával együtt vonulhat börtönbe.

4. Az EU-s pénzek függője, Boldog István

Simonka Györgyhöz hasonlóan Boldog sem lehet boldog, ugyanis Polt Péter még a mentelmi jogát is kikérte ügyei miatt. Valószínűleg ő is annyira túltolta, hogy az már menthetetlen volt. 

A gyanú szerint Boldog István a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Egy igazi korrupt fideszes csicska, aki kenőpénzekért cserébe befolyásolta az uniós pénzek elosztását. Ő mindenképp helyet érdemel listánkon. 

5. A titkolózó, Bánki Erik

Bánki Eriknek, több éven keresztül volt egy Római-parti lakóparkban egy 133 négyzetméteres lakása, amely egyszer sem szerepelt a vagyonnyilatkozataiban. (Mondjuk az ingatlanok vagyonnyilatkozatokban való szerepeltetésével már Rogán Antalnak is meggyűlt a baja.) De a Fidesz-klántag Bánki nem csak az ingatlanokkal trükközött: Nem írta be a nyilatkozataiba a romániai cégein keresztül szerzett több mint 100 hektárnyi földjét, és ezeknek a cégeknek a több száz milliós köztartozásait sem.

Az egyik legtehetősebb fideszes-csicskának nagyon összetett céghálója van romániai leágazással. 

Hozzá köthető két olyan vállalkozás, amelyekben látszólag semmilyen érdemi tevékenység nem folyt. Ennek ellenére volt olyan év, amikor összesen 28 millió forintot tudott kivenni ezekből a cégekből.

Egyszer igazán megvizsgálhatná már valaki áthatóbban ezt a sok furcsa cégügyet!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.08.09

Kiket hagyott cserben Orbán az elmúlt hetekben?

Ha a Fidesz-kormány éppen nem árt, akkor sem használ. De általában árt.

  • 2020.07.31

Egyetemi szinten oktatják a hazudozást a jövő álhírgyárosainak - FFF 35. rész

Az év poénja, hogy a hírhamisításban élenjáró közmédia akar a tények tiszteletére tanítani. 

  • 2020.07.29

Csajos csevegésbe rejti a Pesti Srácok a kőkemény propagandát – FFF 34. rész

A Pesti Srácok leánykülönítménye cukormázba burkolja a Fidesz nemzeti manipulációját. Kitöltési útmutató, csak úgy lazán, csajosan – nekünk felfordult a gyomrunk.