Hol a lóvé, Lívia?!

Hol a lóvé, Lívia?!

Már megint egy fideszes politikus, aki azt hiszi, nem kell elszámolnia, mire költötte a magyar emberektől beszedett pénzt! Mit képzelnek ezek magukról?

Járóka Lívia fideszes EP-képviselő jótékonysági egyesülete 2016-ban 35 millió forint közpénzt kapott - írta meg a 444. Fogalmunk sincs, mire költötték el, és arról sem, hogyan keletkezett a következő évben pont ekkora bevétele a fideszes csicska cégének.

Ha nem fideszes politikusok vannak egy ilyen adományokat gyűjtő szervezet mögött, akkor igyekeznek átláthatóan, elszámolva elkölteni az adományokat. Hisz így nagyobb eséllyel kapnak a jövőben is pénzt. Sőt, az esetek elsöprő többségében törvényi kötelezettségük is elszámolni. 

Itt viszont most egy fideszes politikus egyesületéről van szó, így már meg sem lepődünk azon, hogy nagy ívben tett a nyilvános elszámolásra. Nyilvánosan ugyanis elképesztően keveset lehet tudni a Járóka-féle egyesületről.
Van azonban egy ennél is sokkal gyanúsabb, már-már rejtélyesebb dolog az ügyben: 2016-ban ugye 35 milliót kapott az egyesület. Sose fogják kitalálni mekkora bevétele keletkezett egy évvel később 2017-ben Járóka Lívia minimális forgalmú magáncégének: Szinte pontosan ugyan ekkora!

A 35 milliós állami támogatás elköltéséről egyébként nemcsak a 444, de Hadházy Ákos ellenzéki képviselő is kérdezgette Járóka Líviát. Persze tipikus fideszes politikusként nem méltatta válaszra őket. 

Hadházy Ákos feljelentést tesz!

A független képviselő a 444-nek nyilatkozva azt mondta, ez az ügy "azt a látszatot kelti, hogy így "fizette ki" a kormány Járókát (lásd még: senkit nem hagyunk az út szélén)." Majd hozzátette:

Azt, hogy Járóka egyesülete a saját maga egyszemélyes "tanácsadó" cége számára utalta át a pénzt, (elsikkasztotta) egyelőre csak feltételezés, ami sajnos nem cáfolható addig, amíg a képviselőnő nem küldi meg, hogy az egyesület mire költötte a 10+25 millió forint támogatást.

Kíváncsian várjuk Járóka elszámolását. Vagy ha ez nem történik meg, akkor még inkább az elszámoltatását!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.04

Ne dobd ki a kovászos uborka levét!

Itt a szezon, ilyenkor rendszeresen maradunk egy befőttes üvegnyi kovászos uborka lével, ami aranyat ér. 

  • 2020.07.04

20000 forintot vesz el Orbán minden budapestitől

A kormánypártok olyan költségvetést fogadtak el, ami bevezeti a Budapest-adót, minden egyes budapestitől elvesz évente 20 ezer forintot. Súlyos sarccal sújtották az önkormányzatokat - írja oldalán Karácsony Gergely főpolgármester.

  • 2020.07.03

Rabszolgák leszünk: heti 7 nap munka, havi 1 szabadnap

A vészhelyzet lejárta után is marad a rabszolgatörvény, továbbfejlesztett verzióban. A Fidesz látástól jövő Mikulásig dolgoztatná a magyarokat.