Mészáros Lőrinc gazdagodik, Szombathelyen munkanélkülivé válnak a lakosok

Mészáros Lőrinc gazdagodik, Szombathelyen munkanélkülivé válnak a lakosok

Súlyos számokat mutatnak az áprilisi adatok. A munkanélküliek száma az egész országban rohamosan nő. A kormány nem tesz semmit, csak ködösít és pofátlanul nézi végig, ahogy családok megélhetése kerül veszélybe. 

Az Orbán-kormány szándékosan titkolja el a hazai munkanélküliek pontos számát.

volt KSH elnök szerint az, amit a Fidesz művel, a statisztikai és az információs szabadságról szóló törvény súlyos megsértése. Orbán Viktor pedig még a Parlamentben kijelentette, hogy nem lesz olyan ember a hazánkban, aki ne kapna állásajánlatot valamely munkáltatótól vagy az államtól. A bejelentés egyébként a közszolgálati munkahelyre való kivezénylést, vagy pedig a közmunkaprogram újbóli felpörgetését jelenti.

A friss adatok azonban mégsem azt mutatják, hogy milyen jó lenne a magyar emberek helyzete.

Még úgy is, hogy valójában fogalmunk sincs a pontos részletekről, hiszen folyamatos homály fedi a hazai munkanélküliek számát, botrányosak a napvilágot látott adatok.

Szombathelyen majdnem 42%-al nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma mindössze egy hónap alatt. Márciusban még 1487-en voltak regisztrálva, áprilisban már 2106-an. Ez összesen 619 személyt jelent. 619 szombathelyi és magyar polgárt, akinek kérdéses a megélhetése. A kormány pedig nem cselekszik.

A témában azonban nem csak a pofátlan állami szervek, hanem még a KSH is ködösít.

A statisztikákba csak azok kerülnek bele, akik az utóbbi három évben legalább 365 napot dolgoztak. És azokról sem tudunk informatív adatot, akik külföldön, vagy illegálisan dolgoztak, majd munkanélkülivé váltak. Az ő számuk egyébként a 200 ezret is elérheti. Ami baromi sok!

Nem csupán eltitkolják a munkanélküliek valódi számát, hanem egy részükről le is mondanak. Hiszen, aki a jelenlegi szigorú szabályok szerint nem kap munkanélküli juttatást, annak a miniszterelnök szavaival élve, nem is teremtenek új munkahelyet három hónap után.

A munkanélküliek helyett inkább a fideszes haveri társaságra költik a pénzt.

Az Orbán-kormány azt állítja, az EU egyetlen forintot sem adott Magyarországnak a koronavírus-járvány elleni védekezésre, amihez szorosan kapcsolódik a folyamatos munkanélkülivé válás.

Ez azonban csak egy újabb hazugság. 

Az Európai Unió minden tagállam számára engedélyezte, hogy a 2014-2020-as ciklusban elkölthető fejlesztési forrásokat arra költse el a járvány alatt, amire jónak látja. Ergó, Magyarországnak az Európai Bizottság számításai szerint még 2000 milliárd forint elkölthető forrása marad idénre. A vámpír-kormány azt állítja, hogy mivel ezeket utófinanszírozott pályázatok útján költené el, így már a teljes összeget lekötötték, főleg építőipari beruházásokra.

Persze, hiszen a fidesz-bérencek nem maradhatnak luxusvillák és kastélyok nélkül, a stadionok pedig mindennél előbbre valók.

Munkanélküliek ide vagy oda, az Orbán-kormányt csak az érdekli, hogy a haveri társaság zsebe tele legyen. A magyar polgárok megélhetése? Az elkeserítő módon cseppet sem. 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.30

118 évnyi Vas megyei átlagkeresetbe kerül Matolcsy két hülye szobra

Még, hogy válsághelyzet! A vámpírkromány újabb, többszázmilliós szobrokat vásárolt. 

  • 2020.07.29

Aggasztó: Szombathelyre is jutott Mészáros szalmonellás tojásaiból

Az áruházláncnak szalmonellás tojások tömegeit kellett visszhívnia. 

  • 2020.07.22

19 koronavírusos van Vas megyében, az országban nőttek a számok

Újabb nyolc állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést hétfőn. A hazai beazonosítottak száma ezzel 4347 főre nőtt.