Ez komoly? Szombathelyről Budapestre szállítják a koronavírusosakat

Ez komoly? Szombathelyről Budapestre szállítják a koronavírusosakat

Miért kellene Pestre vinni a betegeket? A fideszes tisztifőorvos döntése nemcsak szakmaiatlannak, de életveszélyesnek tűnik!

Müller Cecília döntése szerint Budapestre zötykölődhet mostantól minden súlyos koronavírusos beteg.

Ez a szombathelyiekk esetében azt jelenti, hogy legalább két órát kell majd a mentőben töltenie annak, akit Budapestre akarnak szállítani. Hisz jelenleg ez csakis közúton lehetséges - ami majdnem 230 kilométer! Miért?

Május 8-tól a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete, és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe centralizálják a szállítható középsúlyos, súlyos és kritikus állapotú koronavírus-fertőzött betegek ellátását.

A kritikus állapotú betegeknél minden mozgatás komoly kockázatokkal jár. Már akkor is komoly a kockázat, ha csak a szomszéd épületbe történik a szállítás, ezért csak indokolt esetben szokták ezt alkalmazni. Például, ha a kórházban nincs megfelelő diagnosztikai vagy terápiás lehetőség. Az új rendelkezés viszont olyan esetekben is engedélyezi a mozgatást, amikor erről szó sincs.

Egyszerre tűnik szakmaiatlannak és a súlyos vírusfertőzött betegek esetében életveszélyesnek a fideszes tisztifőorvos döntése!

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.30

118 évnyi Vas megyei átlagkeresetbe kerül Matolcsy két hülye szobra

Még, hogy válsághelyzet! A vámpírkromány újabb, többszázmilliós szobrokat vásárolt. 

  • 2020.07.29

Aggasztó: Szombathelyre is jutott Mészáros szalmonellás tojásaiból

Az áruházláncnak szalmonellás tojások tömegeit kellett visszhívnia. 

  • 2020.07.22

19 koronavírusos van Vas megyében, az országban nőttek a számok

Újabb nyolc állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést hétfőn. A hazai beazonosítottak száma ezzel 4347 főre nőtt.