A szombathelyi Fidesz szembement a törvénnyel: iskolába vitte a politikát

A szombathelyi Fidesz szembement a törvénnyel: iskolába vitte a politikát

Sajnálatos módon nem ez volt az első és vélhetően nem az utolsó eset, amikor a vámpírkormány magasról tett a törvényekre. Utobbi ugyanis hiába tiltja az iskolákban való politizálást, a szombathelyi fidesz mégis bepróbálkozott.  

A párt helyi frakcióvezetője és városi alelnöke a fideszes képviselő által igazgatott Reményik iskola végzőseinek fotózására toppant be, hogy

a kormánypárt nevében Boldog Peadógusnapot kívánjanak.

A Reményik Iskolában igazán családias hangulatot szerettek volna teremteni a a szombathelyi fidesz-bérencek. Az eseményt természetesen a párt házi blogja is nagy dobra verte, egy igazán nyálas bejegyzés született az akcióból.

Még a tanárok sem tudták pontosan, milyen eseményre invitálták őket a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola földszinti közösségi terébe.

A tudósításból Hende Csaba sem maradhatott ki, Facebook-oldalán több tucat fotót posztolt a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Az igazság azonban az, hogy nem családias eseményről van szó, hanem egy a fideszhez méltó propaganda-fogásról.

llés Károly, a párt szombathelyi frakcióvezetője és Gál Sándor, a Szombathelyi Fidesz városi alelnöke ugyanis teljesen váratlanul jelent meg a nyolcadikos végzős osztályok fotózásán. Ezt a "véletlent" kihasználván, a fideszes csicskák a gyermekek jelenlétében kívántak boldog pedagógusnapot.

Virágcsokrot csak egyetlen tanár kapott, a többi csak nézte, de ez mellékes, hiszen amúgy sem volt jelent az iskola összes pedagógusa, csak azok, akik a fiatalok fotózásán részt vettek.

Tudosításukban azt is elfelejtették megemlíteni, hogy az iskola igazgatója nem más, mint Sátory Károly, fideszes képviselő.

Nyílván, ismét csak mi gondolunk rosszra, és ez egy teljesen jelentéktelen infó.

Az ÚgyTudjuk jogi segítségért fordult a TASZ-hoz, hogy megtudják, mi szabályozza a politikai pártok iskolában való megjelenését. A jogvédő szervezet azt írta, hogy

Az iskolai politizálást tiltja a köznevelési törvény: "a nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet, továbbá az alatt az idő alatt, amíg az óvoda, iskola, kollégium ellátja a gyermekek, tanulók felügyeletét, párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható" (a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, 24. § (3) bekezdés).

Egy frakcióvezető, illetve egy helyi pártszervezet alelnöke ebbéli minőségében elég nyilvánvaló módon csak párttevékenységet végezhet az iskolában, bármi is a látogatásának az apropója. Az olyan választott, közhatalmi pozíciót betöltő személy, mint a polgármester, is csak szorosan vett hivatali kötelezettségei teljesítése körében élvezhetne mentességet e szabály alól - olvasható a lap oldalán.

A TASZ még egy esetleges jogsértésre is felhívta a figyelmüket.

A gyerekekről ugyanis a szüleik beleegyezése nélkül nem lehet fotót készíteni és azt közzétenni. A képek azonban Hende Csaba Facebook-oldalán és a fideszes propaganda médiában is így jelentek meg. 

Elég nagy bajba keverte magát a szombathelyi fidesz. Ideje lenne megtanulniuk, hogy nem csak nem szép dolog a gyermekeket kampánydíszeltként használni, de törvénysértő is.

via

 

 

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.07.30

118 évnyi Vas megyei átlagkeresetbe kerül Matolcsy két hülye szobra

Még, hogy válsághelyzet! A vámpírkromány újabb, többszázmilliós szobrokat vásárolt. 

  • 2020.07.29

Aggasztó: Szombathelyre is jutott Mészáros szalmonellás tojásaiból

Az áruházláncnak szalmonellás tojások tömegeit kellett visszhívnia. 

  • 2020.07.22

19 koronavírusos van Vas megyében, az országban nőttek a számok

Újabb nyolc állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést hétfőn. A hazai beazonosítottak száma ezzel 4347 főre nőtt.