ITM: az uniós források harminc százalékát gazdaságfejlesztésre és innovációra fordíthatják

ITM: az uniós források harminc százalékát gazdaságfejlesztésre és innovációra fordíthatják

Több mint 50 milliárd eurónyi forrás áll Magyarország rendelkezésére a 2021-2027 közötti európai uniós költségvetési időszakban, ennek 30 százalékát gazdaságfejlesztésre és innovációra, a magyarországi vállalkozások versenyképességének növelésére fordítják - közölte az MTI-vel csütörtökön az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Kkv-roadshow szombathelyi állomásán.

Dobos Balázs úgy fogalmazott: az eddigi uniós programozási időszakok közül a következő hét évben lesz a legnagyobb forrástömeg, ami Magyarország rendelkezésére állhat, szavai szerint ekkora összeget hatalmas felelősség jól és célzottan felhasználni.

Hozzátette:

azért járják az utóbbi hetekben folyamatosan az országot, hogy a mikro-, kis-, és középvállalkozások képviselőivel megismertessék a következő programozási időszakban a szaktárca által tervezett pályázatokat és gazdaságfejlesztési eszközöket, illetve megismerjék erről a vállalkozók véleményét, beépítsék javaslataikat a készülő vállalkozásfejlesztési és innovációs programba.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.20

Mit ígérnek neked a csillagok ezen a héten?

Siker? Pénz? Szerencse? Vagy éppen fellegek gyűlnek fejed felett? Horoszkópunkból megtudhatod, mit árulnak el rólad a csillagok.
  • 2020.09.19

Szerinted is minden jobb volt régen? Ezt az instát csekkold!

Amikor már szinte elhiszem, hogy az instagrammozás kimerül abban, hogy félálomban bámulom vadidegen emberek tányérját, vagy épp szörnyülködöm a korona idején is partikázó valakiken, mindig szembejön valami, amitől ledobom az ékszíjat.

  • 2020.09.13

Díjat nyert Mundruczó filmje Velencében: főszereplője a legjobb színésznő

A legjobb színésznőnek járó díjat Mundruczó Kornél rendező és Wéber Kata forgatókönyvíró Pieces of a Woman című filmjének főszereplője, Vanessa Kirby kapta.